RG: Bačinski protiv Serene u polufinalu

Serena Vilijams se plasirala u novo polufinale Rolan Garosa. Ona je među četiri najbolje stigla pobedom nad Sarom Erani posle samo 66 minuta igre sa 6-1, 6-3. Neverovatna Amerikanka je za samo 35 minuta dobila prvi set. Erani je dobila jedan gem i to na Serenin servis, dok nije uspela da sačuva nijedan svoj servis. U drugom delu je pružila nešto jači otpor,  ali je Serena napravila brejk za 4-3. Posle tri prokockane meč lopte, Sara nije uspela da se odbrani i četvrti put, pa je prva teniserka sveta posle nešto više od sat vremena stigla do polufinala. 

timea

Švajcarska teniserka Timea Bačinski igraće protiv Serene Vilijams u polufinalu Rolan Garosa. Ona je do najvećeg uspeha u karijeri stigla pobedom protiv Alison van Ujtvank sa 2-0, po setovima 6-4, 7-5. Koliko je ovo veliki uspeh za 25-godišnju švajcarsku teniserku govori i podatak da pre ovogodišnjeg Rolan Garosa nikada nije otišla dalje od trećeg kola na gren slem turnirima.

Timea Bačinski je zabelezila 39 vinera i 22 neiznuđene greške, dok je Alison van Ujtvanck imala 28 direktnih poena i 21 grešku.