RG: Anika Bek iznenadila Radvanjsku

rsz_anika_bekPrvi veliki skalp skinut je već drugog dana Rolan Garosa. Agnješka Radvanjska ove sezone ne igra na svom prepoznatljivom nivou, ali poraz od Anike Bek u 1. kolu GS turnira je poprilično iznenađenje. Nekada 2. teniserka sveta nije bila ni bleda senka, što je majstorski iskoristila Nemica Anika Bek i slavila sa 6-2, 3-6, 6-1.

Radvanjska igra očajno ove godine, zbog čega je nedavno raskinula saradnju sa Martinom Navratilovom, koju je dovela u stručni štab da bi joj pomogla da osvoji gren slem. Od toga ne samo da nije bilo ništa, već je 26-godišnja Poljakinja tek treći put u karijeri ispala u 1. kolu GS turnira.

Ovo joj je bio 36. nastup na najvećim turnirima, a na startu je zaustavljena samo 2007. na Rolan Garosu i 2009. na Australijan openu. Radvanjska je u ovoj sezoni upisala 15 pobeda, a ovo joj je bio 13. poraz.

Kod teniserki juče su ispale dve nosteljice – Karolin Garsija i Šuaj Peng. Domaća takmičarka Karolin Garsija je bila postavljena za 31. nosioca, a na startu je izgubila od Done Vekić sa 3-6, 6-3, 6-2. Sa druge strane, Šuaj Peng je predala meč Poloni Hercog pri rezultatu 6-0, 2-0 za Slovenku.