RG 5. dan: Pobede za Troickog, Krunićevu, Jankovićevu i Zimonjića

Peti dan Otvorenog prvenstva Francuske prošao je veoma uspešno po srpske predstavnike. Svi koji su izašli na teren, zabeležili su pobede.

troicki viktor rolan garos 2016

Najveću pobedu zabeležio je svakako Viktor Troicki. Srpski teniser je pred domaćom publikom pobedio 18. tenisera sveta Žila Simona. Viktor je slavio u tri seta, rezultatom 6-4, 6-2, 6-2. 

Bila je ovo prva pobeda za srpskog tenisera  iz čak sedam susreta sa Francuzom. Štaviše, do sada simonu nije uzeo ni set.

Naredni protivnik Viktoru će biti branilac titule Stan Vavrinka, inače treći nosilac turnira.

krunic rg 2016

U konkurenciji parova, Aleksandra Krunić i Mirjana Lučić Baroni plasirale su se u osminu finala. Nakon što su u prvoj rundi bile bolje od  švajcarsko-poljskog  tandema Knol/Jans Ignacik sa 2-6 6-1 6-3, u drugoj rundi su pobedile 8. nositeljke Rejčel Atavo i Abigejl Spirs. Srpsko-hrvatska kombinacija je trijumfovala sa 7-6(6), 6-3.
Naredne protivnice biće im 9. nositeljke Saisai Dženg i Ji Fan Ksu iz Kine.

U konkurenciji mešovitih parova Jelena Janković i Nenad Zimonjić uspešno su startovali turnir. Oni su na startu turnira bili bolji od Rejčel Atavo iz Amerike i Ravina Klasena iz Južnoafričke Republike. Slavili su u dva seta, rezultatom 7-6(5) 6-4.
Naredni protivnici biće im 7. nositelji Maks Mirnji iz Belorusije i Jung Jan Čan iz Kineskog Tajpeha.