RG 2. dan: Pobede Ane i Novaka, poraz Jelene

Drugog dana igranja Otvorenog Prvenstva Francuske, Srbija je imala tri predstavnjika u pojedinačnoj konkurenciji. Ana Ivanović i Novak Đoković zabeležili su pobede, a Jelena Janković doživela je još jedan poraz na startu turnira.

Ana Ivanović svoj prvi meč igrala je protiv Osean Doden iz Francuske. Nakon ubedljivog prvog seta od 6-0, Ivanovićeva je dozvolila protivnici da pripreti u drugom, i uzme set sa 7-5.  Ipak, u trećem setu, Ana je ponovo vratila fokus i slavila 6-0, 5-7, 6-1. 
Naredna Anina Protivnica biće Kurumi Nara iz Japana.

Jelena Janković doživela je još jedan (ne)očekivan poraz na startu Gren Slema. Ovaj put, od srpske teniserke bolja je bila Tatjana Marija iz Nemačke. Srpska teniserka je izgubila rezultatom 3-6, 6-3, 3-6.
Jelenu  očekuje nastup u konkurenciji mešanih parova, sa Nenadom Zimonjićem. Ovo će im biti prva priprema pred Olimpijske igre na kojima će nastupiti.

novak rg

Novak Đoković očekivano lako savladao je Jen Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha. Nakon malo tesnijeg prvog seta, Novak je slavio bez problema, rezultatom 6-4, 6-1, 6-1.
Sledeći protivnik Novaku će biti Stiv Darcis iz Belgije.