RG 1. dan: Srpski predstavnici 2/5

Prvog dana igranja mečeva glavnog žreba Otvorenog Prvenstva Francuske, Srbija je imala pet predstavnika. Četiri u muškoj i jednu u ženskoj konkurenciji.

dusan lajovic rolan garos

Prvi teniser na celom turniru koji je uspeo da se plasira u drugu rundu takmičenja jeste Dušan Lajović. Srpski teniser je u tri rutinska seta dobio bolje rangiranog Amerikanca Denisa Kudlu. Rezultat je bio 6-4 6-3 6-3 za srpskog tenisera.

tipsarevic rg 2016

Drugi je svoj meč završio Janko Tipsarević, koji je na turnir obezbedio učešće zahvaljujući zaštićenom renkigu. On je nažalost već u prvoj rundi igrao protiv 8. nosioca turnira, Miloša Raonića iz Kanade i izgubio 3-6, 2-6, 6-7(5). Janko se još uvek polako vraća svom tenisu, a u ovom meču je tek u trećem setu pokazao zašto je pre samo tri godine bio 8. teniser sveta. Ipak, to nije bilo dovoljno za preokret protiv trenutno 9. na ATP listi. za srpskog tenisera.

troicki rolan garos 2016

Viktor Troicki, 22. nosilac turnira, plasirao se u drugu rundu  nakon velike borbe. Srpski teniser je za protivnika imao još jendog bivšeg top 10 igrača, Grigora Dimitrova iz Bugarske. Troicki je gubio 1-2 u setovima i 2-4 u četvrtom setu, ali je uspeo da preokrene meč i na kraju slavi sa 2-6 6-3 5-7 7-5 6-3.

Poslednji kod momaka je svoj meč završio Laslo Đere. Nakon prebrođenih kvalifikacija, Laslo je po prvi put igrao u glavnom žrebu jednog Gren Slema.  Njegov protivnik bio je 121 mesto bolje rangirani Australijanac Džordan Tompson. Laslo je izgubio u tri seta, rezultatom 3-6 4-6 5-7.
U trećem setu je srpski teniser gubio 1-4, pa vratio brejk, onda imao i set lopte na 5-4, ali nije uspeo da ih iskoriti.

Ovaj uspeh će svakako značiti Laslu, i zbog iskustva, a i plasmana na rang listi, gd ega čeka povratak međui 200 najboljih na svetu.

Dušan Lajović i Viktor Troicki igraće jedan protiv drugog u drugoj rundi Rolan Garosa. Nažalost, morao je ovaj duel da se desi tako rano ali, ako ništa drugo,  Srbija će sasvim sigurno imati barem jendog predstavnika u trećoj rundi.

jovanovski rg 2016

Poslednji predstavnik Srbije za danas bila je Bojana Jovanovski. Srpska teniserka je odigrala prvi meč od februara meseca i nastavila veoma lošu seriju ove sezone. U svakom meču koji je odigrala, bar jedan set je gubila sa nulom, i nije osvajala više od tri  gema. Tako je bilo i ovaj put, protiv 2. nosioca turnira. Od Bojane je bila bolja Agnješka Radvanjska iz Poljske, rezultatom 0-6, 2-6.