Raspoloženi Novak brzo do trećeg kola

b_djokovic_01_50Sve je bilo gotovo za 90 minuta, rezultatom 6-1 6-2 6-3!

Novak Đoković nije dozvolio ni jednu brejk loptu protiv sebe. Izgubio je samo osam poena na svoj servis; osvojio je 94 a njegov protivnik samo 52 poena ukupno! Imao je čak 20 vinera više od Herisona, 37, uz samo 16 grešaka! Novak je odigrao meč kakav se očekuje od glavnog favorita za titulu, snažno, precizno, autoritativno i, što je takođe bitno, sve je brzo završio.

Herison je, možda, malo bezvoljno ili sa malo vere u sebe ušao u meč. Kasnije se razigrao, pokušavao da popravi utisak, u trećem setu se borio kao lav da zadrži svoje servis gemove i spašavao silne brejk lopte. To mu, ipak, nije pomoglo jer je sa dva brejka na konto Novaka izgubio i taj deo igre.

Novak je pokazao da mu je večernji termin na Rod Lejver Areni najomiljenije tenisko mesto, na kojem odavnmo ne zna za poraz. Danas ga je bilo ga je milina gledati, raspoloženog i ornog da rasturi protivnika, osvoji svaki poen. Sledi Radek Stepanek koji je danas lako izašao na kraj sa Lopezom. Ne bi trebalo da bude mnogo drugačije ni u tom meču ali, izgubljen set na Vimbldonu prošle godine poziva na oprez, mada se čini da je Novak u ovogodišnjem Melburnu ipak drugačiji teniser.