Raonić previsoka prepreka za Troickog

Tako je to kada se igra sa velikim serverima kakav je Miloš Raonić. Mali pad koncetracije, period igre kada servis ne ide baš najbolje i meč je izgubljen. Iako su odigrana dva puna seta, meč je trajao desetak minuta preko jednog sata. Poraz Troickog, 3-6 4-6.

Nije Raonić najpreciznije servirao u noćašnjem meču. Jedva da je ubacio preko 50% svog prvog početnog udarca, ali Viktor je jedva uspeo da stigne u dva gema do izjednačenja. Bez brejk lopte, nije se moglo do pobede osim kroz taj brejk, do kojeg Viktor nije stigao, jer je dva puta dao šansu protivniku da mu oduzme servis i nijednu nije spasao.

Sve što je važno, odigralo se krajem prvog i početkom drugog seta. U veoma mirnom prvom setu, osim dva izjednačenja u 4. i 5. gemu sve je išlo kako su serveri želeli. Sve do 4-3, kada Viktor prvi popušta i Raoniću omogućuje servis za set, koji ovaj lagano koristi. Drugi set je bio miran samo dva gema, a onda Raonić pravi još jedan, odlučujući brejk. Dolazi do 2-1 i uspešnim servisom i boljom igrom, dolazi do  pobede.

Viktor je tako nastavi seriju slabih rezultata. Iako je, čini se, od Vimbldona nešto popravio igru, to ne donosi previše uspeha, jer čim naleti na malo jačeg protivnika, on gubi. Izgubiće Viktor i 45 prošlogodišnjih poena, koje ipak veoma brzo može da nadoknadi, jer je prošle godine u Sinsinatiju i Njujorku bio neuspešan, ispadao je u prvom kolu.

Danas će na terene u Torontu,  preostala dva srpska tenisera. Janko Tipsarević će pokušati da konačno pobedi Mišu Južnog, u meču koji ide kao prvi, od 17h na Grendstendu, stadionu drugom po veličini i značaju, dok će Novak protiv Tomića svoj meč igrati na centralnom terenu od 1h posle ponoći. Danas će na teren i zlatni olimpijac, Endi Marej, protiv Flavija Ćipole, kao i Conga protiv zemljaka Šardija.