Rančo Santa Fe (25k): Poraz Nine u finalu dubla.

Srpska teniserka Nina Stojanović i njena dubl partnerka Ipek Sojlu iz Turske, poražene su u finalu turnira u Americi (Rančo Santa Fe, $25.000). Bolje od njih u ovom finalu sa 6-0, 6-3 bile su prve nositeljke, Samanta Kroford i Ejsia Muhamed iz Amerike.

 

Nina Stojanovic i Ipek Sojlu Ranco Santa Fe 2015 finaleNa putu do finala, Stojanovićeva i Sojlu su kao 3. nositeljke, u prvom kolu sa 7-5, 7-6(1) bile bolje od kvalifikantkinja, Sebastijane Leon iz Meksika i Kejtlin Makarti iz Amerike. U četvrfinalu su sa 7-5, 7-5 bile bolje od teniserki iz Amerike koje su za ovaj turnir dobile WC, Keli Čen i Kler Lju. Polufinale su igrale protiv 2. nositeljki, Danijele Lao i Keri Vong iz Amerike i dobile taj meč sa 6-2, 6-3. U finalu, protiv Kroford i Muhamed, Stojanovićeva i Sojlu nisu koristile šanse koje su im se ukazivale, dok su protivnice radile obrnuto. Nina i Ipek iskoristile su samo jednu od 10 brejk lopti koje su imale, dok su protivnice napravile pet brejkova, a imale su 8 brejk lopti.

Ovo je bilo 11. finale u dubl konkurenciji za Ninu (treće 25k) i drugi poraz u finalima, jer je do sada osvojila 9 titula. Nina se trenutno nalazi na 276. mestu WTA liste u ovoj konkurenciji, a bodovi osvojeni na turniru u Meksiku iz prethodne nedelje i osvojeni na ovom turniru doneće joj renking karijere, jer će se naći oko 240. mesta za dve nedelje.

U singlu, Nina je poražena u prvom kolu od Edine Galovic iz Rumunije, nekada 54. teniserke sveta, sada 312. , koja je zbog problema sa povredom bila odsutna sa teniskog terena skoro dve godine, a krajem septembra prošle godine se vratila i za par meseci i nekoliko odigranih turnira ušla među 300 (nakon ovog turnira) što dovoljno govori o njenom kvalitetu. Bilo je 4-6, 7-5, 6-4 za teniserku iz Rumunije, a Nina je bila blizu pobede jer je pri rezultatu 6-4, 5-4 propustila dve meč lopte na svoj servis.