Rafa i Rodžer IN, Tomaš i Žo OUT

Kada igra, tačnije kada je raspoložen i spreman za igru David Nalbandijan je pravi primer kvalitetnog i pametnog teniskog igrača. Tada malo ko može da ga pobedi, pa to nije pošlo za rukom ni Congi u noćašnjem meču, gde Francuzu nije bila dovoljna prednost u setovima niti 13 asova, kao i slab Nalbandijanov sevis, da pobedi Argentinca, 6-3 5-7 3-6.

Doduše i sam Conga je malo pomogao Nalbandijanu, jer je pored asova uglavnom promašivao prvi servis, što je davalo priliku Nalbandijanu da kroz igru pokaže da je bolji, što mu je uglavnom polazilo za rukom. A koliko trenutno David stvarno može videće se u četvrtfinalu protiv Nadala. Rafa igra najsigurnije, kada su najbolja trojica u pitanju. Do sada nije izgubio set niti je dozvolio brejk, mada je i protiv Dolgopolova spašavao brejk lopte, čak 5. Ukrajinac svojim stilom, teško da je mogao više protiv raspoloženog Rafe pa je i on osvojio samo 5 gemova, malo pravilnije raspoređenih za razliku od Granoljersa.

Federer i dalje sebi dozvoljava luksuz da izgubi prvi set, a onda pokazuje protivniku ko je bolji. Protiv Belučija je u prvom setu pretrpeo dva brejka a li zato u nastavku nije dozvolio ni brejk loptu, pa je to bilo sve što je Brazilac uspeo da uradi. Na kraju, a bio je prvi kojem je pošlo za rukom da stigne do četvrtfinala, Nikolas Almagro je iznenađujuće ubedljivo savladao Tomaša Berdiha. Teško je reći šta se dešavalo sa Čehom u tom meču, jer njihovi mečevi imaju neku prošlost koja nije vezana za samu igru a pogotovu posle optužbi Berdiha da ga je Almagro namerno gađao u telo u jednom poenu na AO. Uglavnom, posle nešto neizvesnijeg prvog seta, u drugom je pukla nula, što se Berdihu davno nije desilo. Možda je ipak do virusa!?

Što se teniserki tiče, Kerber je i definitivno najveće iznenađenje turnira, kada se pogledaju rezultati u obe konkurencije. Ovoga puta bila je bolja i od Na Li, a da joj ni set nije dozvlila da osvoji. Doduše to je ništa naspram katastrofe pred kojom se našla Radvanska protiv Azarenke. Bilo je 11-0, a da li je loš servis gem najbolje teniserke bio posledica opuštanja ili možda ipak želja da se protivnica poštedi velikog blama. Kada se pogleda reakcija Beloruskinje na kraju meča, teško je tvrditi da je ovo drugo, mada ko zna šta se krije iza naizgled bezobzirne(prema protivnicama) teniserke. Svejedno, koliko je Vika dominantna, govori upravo ovaj meč, gde je od ponedeljka 4. igračica na svetu, mogla da prođe sa nulom. U ženskom tenisu takve stvari su lakše ostvarive ali ipak tu nešto nije kako treba. Da li Azarenka ili Radvanska?

Večeras za navijače Ane i Novaka sledi dupli program. Da smo u Americi to bi bio matine a kod nas je to ipak prajm tajm. Od 19h, igraće Ana i Marion, a posle njihovog meča, na teren će Novak i Nikolas u prvom četvrtfinalu muškog dela turnira. Kao i kod teniserki, četvrtfinale je i kod tenisera podeljeno u dva dana. Tako će Novak ili Almagro svog protivnika dobiti u toku noći, posle meča Izner – Simon. Izner je relativno lako izašao sa Ebdenom, dok se Simon mučio dva seta sa Herisonom da bi ga počistio u trećem sa 6-1.