Radvanjska trijumfovala u Tokiju

radvanjskaAgnješka Radvanjska imaće čemu da se raduje tokom narednih dana. Sjajnom igrom u Tokiju osvojila je titulu, drugi put na ovom turniru, ali i osigurala povratak među deset najboljih igračica sveta. Radvanjska je u finalu bila bolja od Belinde Benčić u okršaju sedmog i osmog nosioca na turniru.

Benčić je možda imala psihološku prednost pred start finala jer je u četvrtfinalu i polufinalu savladala Garbinje Muguruzu i Karolinu Vožnjacki, a bila je bolja od Radvanjske i u njihovom prethodnom meču. Međutim, ove nedelje je sve izgledalo drugačije. Na kraju je Agnješka slavila rezultatom 6-2, 6-2 i može se reći da je tokom celog meča imala apsolutnu kontrolu.

„Trčala sam neverovatno mnogo. Belinda me naterala da dam i više od svog maksimuma i pritisak je stalno bio na meni. Znala sam da igram sa jednom od najboljih igračica na svetu, ali u ovom finalu sam nekako znala samo da želim da pobedim i uradila sam sve što je bilo potrebno da stignem do pobede“, rekla je Radvanjska nakon meča.

Ovo joj je prva titula nakon gotovo godinu dana, a doneće joj skok sa 13. na 8. poziciju na listi, ali i mesto među top 10 kada je u pitanju trka za mesto na završnom turnitu u Singapuru.