Radvanjska osvojila Tjanđin i kvalifikovala se za Singapur

Osvajanjem druge titule ove sezone poljska teniserka Agnješka Radvanjska obezbedila je plasman na Završni Šampinat u Singapuru.

RADVANJSKA TJANĐIN 2015

U finalu Internacional turnira u Tjanđinu, Radvanjska je bla bolja od Danke Kovinić iz Crne Gore, kojoj je ovo bilo prvo WTA finale u karijeri. Poljakinja je slavila u dva seta, rezultatom 6-1, 6-2. Bez obzira na ubedljiv poraz, Danka će zahvaljujući ovom uspehu napredovati na WTA listi, i probiti se među 60 najboljih na svetu.

Meč je dobro otvorila Danka dobivši uvodni gem, a onda je u sledećem propustila tri vezane brejk lopte. Iskusna Radvanjska je to uspela da kazni, ubrzo je napravila brejk i zaigrala sigurnije. Crnogorka nije uspela da pronađe ritam sa početka meča pa je još dva puta izgubila servis gem i Radvanjska uzima set sa 6-1.

U prva tri gema drugog perioda nije bilo brejkova, teniserke su dobro servirale, a onda je Danka ponovo postustala, dozvoila je brejk Agnješki i na semaforu je ubrzo stajalo 4-1. Uspela je Kovinić na trenutak da se postara da meč bude zanimljiviji, dobila je nardni gema, a onda je ponovo imala brejk lopte da se vrati rezultatski u meč. Iapk, kada je Radvanjska to spasila znalo se da je kraj blizu. Novim brejkom overila je titulu i vizu za Singapur.

Radvanjska je došla do svoje 16. WTA titule, u svom 23. finalu, a od ponedeljka će postati 6. teniserka sveta, što je za 4 mesta lošije od njenog ranga karijere.