Radvanjska osvojila Montreal

Najbolja Poljska teniserka Agnješka Radvanjska trijumfovala je na WTA turniru u Montrealu pošto je u finalu lakše nego što se očekivalo pobeila Venus Vilijams sa 6-4, 6-2. Poljakinja je tako stigla do svoje prve titule u ovoj sezoni, a ukupno četrnaeste u karijeri.

radvanjskaNakon sjajnih partija i pobeda nad Šafaržovom, Kerber, Karlom Suarez Navaro i prvom tensierkom sveta Serenom Vilijams, Venus Vilijams je bila vidno umorna u finalu, pa nije igrala željeni tenis kojim je stigla do finala. Sa druge strane, Radvanjska je čekala greške protivnice, kojih je bilo dosta, šetala je Amerikanku po terenu što je i bio recep za uspeh.

Meč je trajao svega 83 minuta, a Poljakinja je odlično igrala gemove na servis Venus Vilijams napravivši čak pet brejkova, dok je pretpela samo dva. Tokom celog meča Amerikanka je bila u zaostatku, slabo je servirala, pa je ubacila svega 49% prvog servisa, a uz to je napravila jedan as i šest duplih grešaka. Radvanjska je spasila 8/10 brejk prilika, osvojila je 66% poena na prvi servis i napravila je tri asa.

I pored poraza u finalu Venus Vilijams će ponovo ući u najboljih 20 na WTA listi, dok Radvanjska ostaje peta, ali će u trci za Singapur doći na treće mesto.