Radvanjska lako protiv Kvitove!

Poljska teniserka, Agnješka Radvanjska, pobedila je Petru Kvitovu sa 6-2 6-3 u prvom kolu “bele” grupe na završnom WTA turniru u Singapuru.

Aga

 

Kvitova je u ovaj meč ušla kao favorit. Imala je odličan drugi deo sezone u kome je osvojila tri titule, i igrala jedno finale, dok je Radvanjska osvojila jednu titulu početkom avgusta i od tada imala slabije rezultate, a na poslednja dva turnira je izgubila u drugom kolu.  Međutim, u ovom meču Petra je pružila slabiju partiju, što je Radvanjska potpuno iskoristila i stigla do trijumfa lakše nego što se očekivalo.

U prvih pet gemova nije bilo brejka, a več u šestom, prva do brejka dolazi Radvanjska, koja uz sačuvan servis i još jedan brejk dobija prvi set rezultatom 6-2.

U drugom setu, prva je do brejka došla Kvitova, koja je povela sa 3-2 i činilo se da će meč krenuti u drugom pravcu, ali je Radvanjska potpuno preokrenula i dobila drugi set 6-3 za konačnih 2-0 u setovima.

Ovo je bio njihov 7. međusobni duel, a tek druga pobeda Radvanjske, koja je tu jednu prethodnu pobedu upisala pre dve godine na završnom WTA mastersu, skoro  identičnim rezultatom, 6-3 6-2.

Aga2