Prvo polufinale čelendžera za Krstina!

Peđa Krstin dobio je danas Rubena Ramireza Idalga i plasirao se u svoje prvo polufinale na čelendžer turnirima. U finskom Tampereu, turniru 50k, pobedio je Španca u četvrtfinalu 6-3, 5-7, 7-6(3), nakon skoro tri sata igre.

Imao je Peđa šansu da sve reši lakše i ranije, obzirom da je imao set i brejk, ali u desetom gemu drugog seta nije odservirao za pobedu, a čak je na brejk loptu odservirao duplu servis grešku. Iskusniji Španac iskoristio je situaciju i vezao još dva gema i meč odveo u treći set, novim brejkom.

Ogromnu borbu vodili su Srbin i Španac, a Peđa je u meču i spasio dve meč lopte, prilikom servisa za ostanak u meču u trećem setu. Kada je meč odveo u taj brejk, mini brejk je napravio u petom poenu, a potom i u osmom, pa je svojim servisom obezbedio plasman u polufinale.

On će za finale igrai protiv Davida Gofana. Belgijanac se nalazi u seriji od 13 pobeda, u okviru kojih je osvojio jake čelendžere u Holandiji i Poljskoj, pritom nije izgubio niti set, a jedan jedini put kada ga je neko odveo do taj brejka bilo je u 2.kolu u Holandiji, kada je to učinio Filip Krajinović.

Ovom pobedom Peđa će od ponedeljka doći do ranga karijere i biće oko 237. mesta. Plasman u finale bi mu doneo skok do oko 215.  mesta, a eventualno titula ulazak u top 200, oko 195. mesta. Krstinu je ovaj rezultat bitan zbog ulaska na listu za kvalifikacije za US Open, jer se rang na listi od narenog ponedeljka uzima za tu listu.