Prve pobede Mikija Jankovića po povratku na terene

Srpski teniser Miki Janković vratio se tenisu nakon više od pola godine odsustva zbog operacije. Prošle  i ove nedelje zaigrao je na fjučers turnirima u Uzbekistanu i ostvario pobede i u singlu i u dublu.

Na prošlonedeljnom turniru 25k kategorije u Bukari, nije imao sreće sa žrebom u singlu, jer je u prvoj rundi igrao protiv 3. nosioca, Širama Balađija iz Indije, kada je poražen. Ipak, u konkurenciji parova je zajedno sa Nikolom Ćaćićem uspeo da ostvari prvu pobedu po povratku tenisu i plasira se u četvrtfinale.

Ove nedelje, Miki učestvuje na turniru u Karšiju, takođe 25k kategorije,, i na startu u pojedinačnoj konkurenciji zabeležio je pobedu. Srpski teniser bio je bolji od domaćeg tenisera Sergeja Fomina, sa 6-3 1-6 6-1.
U borbi az četvrtfinale Janković će igrati protiv svog dubl partnera – Ćaćića.

Nikola je na startu turnira bio bolji od Širama Balađija, koji je i na ovom turniru bio postavljen za 3. nosioca. Ćaćić je slavio sa rutinskih 6-3 6-4.

Nikola i Miki do sada su igrali tri puta, a Janković je slavio u poslednja dva duela.

U konkurenciji parova, Ćaćić i Janković su ponovo stigli do četvrtfinala, gde će igrati protiv 2. nosilaca turnira, ponovo  Balađija koji igra sa sunarodnikom Vardanom.

Miki je trenutno 480. na ATP listi jer je prošle godine na nesreću prestao da igra nedugo nakon što je ostvario najbolji plasman na listi, a to je 256. mesto.