Prve pobede i četvrtfinale na čelendžeru za Miomira Kecmanovića

Srpski teniser Miomir Kecmanović ovog meseca je po prvi put nastupao na turnirima čelendžer serije, a ove nedelje izabeležio i prve pobede i četvrtfinale!

Nakon što je prošle nedelje u prvoj rundi an turniru u Panami izgubio od 1. nosioca Orasija Sebaljosa, u tri seta, ovoga puta nije dozvolio da mu težak žreb stane na put na čelendžeru u San Luis Potosiju. 
Miomir je u prvoj rundi eliminisao 3. nosioca Stefana Kozlova (120. ATP) sa 6-2 7-5. U drugom setu napravio je manji preokret – gubio je 0-3, zatim izjednačio an 3-3-, da bi Amerikanac poveo 5-3 i došao u poziciju da servira za set. Ipak, Kecmanović vezuje 4 gema u nizu a protivniku prepušta samo 4 poena!

Ovo je druga pobeda za srpskog tenisera nad teniserom koji se nalazi među 120 najboljih an ATP listi, prethodnu je zabeležio na debiju kvalifikacija za Majami Masters.

U osmini finala, Miomir je savladao 272. tenisera sveta Emilija Gomeza iz Ekvadora. Kecmanović je trijumfovao u tri seta, sa 6-1 4-6 6-3.

Naredni protivnik  u četvrtfinalu biće mu 7. nosilac i 180. teniser sveta Marselo Arevalo.

Ovaj uspeh Miomiru će doneti pomak od skoro 80 mesta na ATP listi, na oko 530. mesto, a ventualnom pobedom našao bi se među 500 najboljih po prvi put.