Prve na teren Jelena i Anastasija

Tarpiščev je opet napravio malo izenanđenje. Verovatno, se rukovodio prethodnim rezultatima između Jelene i Pavljkučenkove, kao i Jelene i Kirilenko, pa je izabrao da Marija ne bude prva igračica za Rusiju, već će na teren prvo Jelena i Pavljučenkova, bez obzira na činjenicu da je Anastasija ove godine izgubila osam mečeva a dobila samo tri. Kirilenko nije uopšte predviđena za singl, pa će u drugom meču na teren Ana i Kuznjecova.

Naravno, za drugi dan za sada stoji da će teniserke zameniti svoje protivnice, dok je za dubl najavljena kombinacija Vesnina/ Kirilenko, za Rusiju, dok su za Srbiju to Jovanovski i Krunić. Krunić će verovatno i igrati, a da li će neko od iskusnijih umesto Bojane, zavisiće i od rezultata i trajanja mečeva.

Jelena ima tri poraza protiv Pavljučenkove(sa Kirilenko je 5-1), dok je Ana daleko uspešnije od Kuznjecove. Dobila je 6 mečeva, poslednji u Pekingu prošle godine, a izgubila 2 puta, poslednji, baš u meču Fed kupa koji se igrao u Beogradu. Mečevi počinju u subotu od 13h.