Prva WTA titula za Kamilu Đorđi

Konačno je Kamila Đorđi uspela da osvoji jedan WTA turnir. Nakon poraza u prethodnim finalima, ona je na turniru u Hertogenbošu uspela da savlada Belindu Benčić sa 7-5, 6-3 i tako zabeleži najveći uspeh u karijeri. Tokom celog turnira igrala je jako dobro, pravila je dosta aseva, ali i duplih grešaka. U finalu ključ je bio servis, jer Italijanka nije dozvolila protivnici da napravi nijedan brejk.

Kamila

Peta nositeljka je do trijumfa stigla sa po jednim brejkom u oba seta. U prvom delu je napravila brejk u samoj završnici, dok je u drugom setu oduzela rivalki servis u osmom gemu, čime je prelomila duel u svoju korist. Italijanka je tako postala jedna od četiri igračice koje su ove sezone stizale do titule, a da su na tom putu spasavale meč lopte. Ona je u četvrtfinalu spasila tri meč lopte protiv Jaroslave Švedove. Pored nje, to su učinile i Andrea Petković u Antverpenu, Sara Erani u Rio de Žaneiru i Danijela Hantuhova na turniru u Pataji.

Na putu do finala pobedila je Irinu Falkoni, zatim domaću teniserku Krajiček, Jaroslavu Švedovu, u polufinalu još jednu Holanđanku – Kiki Bertens i onda je u finalu u dva seta porazila Belindu Benčić. Zahvaljujući tituli napraviće skok od nekoliko mesta na WTA listi, biće 32. teniserka sveta, dok će mlada Benčić biti poziciju ispred Đorđi.