Prva titula za Nataliju Kostić nakon povratka tenisu


Srpska teniserka Natalija Kostić osvojila je prvu titulu od kako se vratila tenisu ove sezone.

Natalija je celu prošlu godinu preskočila zbog zdravstvenih problema, a sada se polako vraća svom tenisu. Ona je za ponovni početak izabrala turnire 10k kategorije u Hamametu, u Tunisu.

natalija hamamet

Srpskoj teniserki je bio četvrti turnir, a u  pojedinačnoj ponkurenciji je igrala osminu, četvrt i polufinale u nizu, od čega je u dva navrata morala do glavnog žreba kroz kvalifikacije. Na prva dva turnira je igrala i u konkurenciji parova i stizala do polufinala. Nakon dve nedelje pauze, ponovo je zaigrala u Tunisu. Ovaj put je iz kvalifikacija došla do četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji, a u konkurenciji parova je podigla pehar.

U paru sa Ganom Poznikirenko iz Ukrajne, na putu do finala savladale su 1. i 3. nositeljke, a u finalu su bile bolje od Frančeste Džouns iz Velike Britanije i Emanuele Žerard iz Francuske. Rezultat je bio 6-4, 6-4.

Ovo je bilo 14. finale dubla za Nataliju, a 7. titula u karijeri, prva od septembra 2014. godine. Sa bodovima koje je osvojila na ovom turniru, srpska teniserka će ponovo imati rang u konkurenciji parova i biće oko 893. mesta, dok će u pojedinačnoj konkurenciji biti oko 981. mesta.