Prva titula za Nadala u sezoni

Kralj šljake Rafael Nadal uspeo je da osvoji ATP turnir u Buenos Airesu, što mu je ujedno i prvi u 2015. godini. On je u finalu sa 6-4, 6-1 savladao domaćeg miljenika Huana Monaka posle nešto više od 75 minuta igre. Španac je tako stigao do svoje 65. titule u karijeri, pa se po tom učinku nalazi na petom mestu u Open eri.

rafa

Finale je u jednom navratu prekidano zbog kiše i to u trećem gemu prvog seta. Prvi deo meča bio je dosta neizvestan jer se Aregntinac dobro držao i uspeo je da parira Nadalu. Ipak, ključni brejk četvrti teniser sveta pravi u sedmom gemu, a sigurnim servisima čuva prednost i dolazi do 6-4. Drugi set je bio dosta lakši za Nadala, koji je igrao sve bolje kako je meč odmicao. Napravio je tri brejka što je bilo sasvim dovoljno za trijumf u dva seta.

Nadal je kao prvi nosilac na turniru do finala eliminisao Argelja, Delbonisa, Berloka i u finalu Monaka, sve u dva seta. Zahavljujući ovoj titulu vratiće se na treće mesto ATP liste. Sa druge strane, Monako će napredovati 12 pozicija i biće 48. teniser sveta.