Prva titula za Filipa Krajinovića

Filip Krajinović konačno je dočekao svoj trenutak i na fjučersu kategorije 15k u Americi stigao je do prve profesionalne titule u karijeri!

filip krajinovicKao prvi nosilac i prvi favorit turnira, Filip nije počeo dobro turnir. Čak tri seta su mu trebala za trijumf nad Denisom Novikovim, a onda su lako, u dva seta, padali i Santjago, Obon, Eskoberdo i danas Smetherst.

U finalnom meču nije bilo neizvesnosti, Filip je u petom gemu stigao do prvog brejka, a još jedan u sedmom bio je dovoljan da potvrdom duplog brejka overi i prvi set, do koga je došao as udarcem.

Drugi set bio je nešto neizvesniji, iako je već u trećem gemu Filip stigao do brejka. Igrao se gem za gem, a na servis Britanca, u osmom gemu, Filip nije iskoristio prvu meč loptu. Do nove je stigao u narednom gemu, na svoj servis, i iskoristio je za pobedu i prvu titulu u karijeri.

Do ove titule, Filip je imao osam poraza u borbi za titulu, dve na čelendžerima, pet na fjučersima 15k kategorije i jedan na fjučersu 10k kategorije.

Titula vredi 27 poena koji će Filipa dovesti na korak od povratka u top 200, između 200. i 205.mesta.

Narednu šansu za poene tražiće na fjučersu u Americi, kategorije 15k, a nakon toga igraće na čelendžeru u Savani, u Americi, nagradnog fonda 50.000 $.

Pored Filipa, danas su finala igrali i Marko Tepavac i Dejan Katić, ali nisu uspeli da se domognu trofeja. Tepavac je u finalu fjučersa u Egiptu sa 2-6, 3-6 izgubio od Imera, a Katić je na fjučersu u Grčkoj poražen sa 0-6, 2-6 od Kovalika.