Prva titula za Bojanu!!!

U finalu Kupa Bakua Internacional kategorije u Azerbejdžanu, Bojana Jovanovski pobedila je američku teniserku Juliju Koen rezultatom 6-3 6-1! Obe teniserke su igrale svoje prvo WTA finale.

Meč je trajao  nešto više od sat ipo vremena. U meč je bolje ušla (a i izašla) Jovanovski. Sigurnom igrom dolazi do prednosti od 2-0, međutim, Koen uzvraća istom merom i dolazi do izjednačenja. Seriju od po dva osvojena gema za redom nastavlja Jovanovski i dolazi do prednosti od 4-2.  Amerikanka uspeva da osvoji još jedan gem na svoj servis, ali preostala dva pripadaju srpskoj teniserki.

Razlika u renkingu je bila očigledna i u igri. Mnogo sigurniji i jači udarci Jovanovske donose joj brejk na startu drugog seta a potom i  seriju gemova i vođstvo od 4-0. Oko petog osvojenog gema je bilo najviše problema, iako je imala brejk loptu,  uspeva da osvoji tek petu gem loptu i tako dovede protivnicu u poziciju da servira za opstanak u meču. Koen, koja je do ove nedelje u karijeri osvojila samo jedan meč na WTA turnirima, i trenutno je 137. teniserka sveta, što će se promeniti nakon ovog turnira,  uspeva da spasi dve  brejk-meč lopte, ali ne i treću. Prve dve meč lopte Jovanovski ne koristi žurbom i greškama, dok je  tokom treće ostala fokusirana i smirena, i tako došla do svoje prve WTA titule u karijeri!

Igra koja ju je dovela u top 50 prošle godine, sada je opet dovodi u top 70. Čak, netipično za Jovanovski, mogli smo da vidimo i drop šot i poneki slajs, što samo pokazuje napredak i rezultat napornog  treniranja i truda koji ova mlada teniserka ulaže.

Tutula je Jovanovskoj donela oko 37.000 dolara i 280 poena, i skok od oko 20 mesta na WTA rang listi.

Sledeći turnir koji Bojana igra biće turnir u Vašingtonu,  koji se igra paralelno sa Olimpijskim turnirom, i samim tim  će skoro sve top 50 teniserke izostati sa njega i idealna su prilika za nove poene i dobre rezultate

!