Prva titula u dublu za Ivanu Jorović, poraz Bonić u finalu

Na turniru nagradnog fonda od 25.000 dolara u Americi (Landisvil, Pensilvanija), titulu u dubl konkurenciji osvojile su srpska teniserka Ivana Jorović i Džesika Mur iz Australije. Jorović i Mur su u finalu sa 6-1, 6-3 bile bolje od domaćih teniserki Brin Boren i Nađe Golkrist.

Ovo je bilo prvo finale dubla za Jorovićevu, što znači da joj je ovo prva profesionalna dubl titula u karijeri.
Ivana se trenutno nalazi na 867. mestu WTA liste najboljih dubl igračica sveta, a bodovi osvojeni na ovom turniru doneće joj veliki napredak na listi, jer će se naći oko 510. mesta od narednog ponedeljka.

U singl konkurenciji, Ivana je zaustavljena u drugom kolu od domaće teniserke Viktorije Duval, kojoj je ovo prvi turnir nakon godinu dana pauze (obolela od raka). Jorovićeva je vodila 6-3, 4-1 u tom meču, uz dva brejka prednosti u drugom setu. Pri rezultatu 5-4 imala je meč loptu na svoj servis koju nije iskoristila i onda je potpuno stala. Od narednih 9 gemova, osvojila je samo jedan. Američka teniserka je naredni meč predala bez borbe zbog povrede leđa.ivana jorovicKOSER JEWELERS TENNIS CHALLENGE, Landisville, PA, USA, $25.000, tvrda podloga:

1. kolo:
Jorović/Mur (SRB,AUS) – Koli/Kning (USA,USA) 6-2, 7-6(5)
1/4 finale:
Jorović/Mur (SRB,AUS) – Simonds/Vebli/Smit (RSA,GBR, 2) 1-6, 6-1, 11-9
1/2 finale:
Jorović/Mur (SRB,AUS) – Bujukakčaj/Kalinjina (TUR,UKR, 3) 6-3, 6-4
FINALE:
Jorović/Mur (SRB,AUS) – Boren/Gilkrist (USA,USA, WC) 6-1, 6-3

Zapažen rezultat u dublu ostavrila je i Barbara Bonić. Ona je na fjučersu u Tunisu stigla do finala dubla zajedno sa Ruskinjom Sizikovom, ali su poražene sa 6-1, 6-3 od Francuskinja Barere i Davesne.U polufinalu su uspele da eliminišu i prve nosioce Herdželaš/Totka posle velike borbe i 14-12 u super taj-brejku. Bonićeva je u singlu poražena u 2. kolu od Margarite Lazareve iz Rusije u dva seta.

  • Sportevasion Itf Futur Summer Tour, Tunis, Tunisia, $10.000, šljaka:
  • 1.kolo:
  • Bonić/Sizikova (SRB, RUS, 3) – Atik/Mersije (MAR, URU) 6-1, 6-3
  • 1/4 finale:
  • Bonić/Sizikova (SRB, RUS, 3) – Abes/Mansuri (TUN, FRA) 6-3, 6-3
  • 1/2 finale:
  • Bonić/Sizikova (SRB, RUS, 3) – Herdželaš/Totka (BIH, HUN, 1) 6-7(4), 6-4, 14-12
  • FINALE:
  • Bonić/Sizikova (SRB, RUS, 3) – Barere/Davesne (FRA, FRA) 1-6, 3-6

Na ITF turniru u Nemačkoj (25k, šljaka) Doroteja Erić zaustavljena je u 2. kolu singla od sedmog nosioca, domaće takmičarke Antonije Lotner rezultatom 6-4, 5-7, dok je u dublu predala meč u 1. kolu. U Turskoj (Bursa, 10k, tvrda podloga) Teodora Radosavljević je izgubila u poslednjem kolu kivalifikacija, ali je kao LL ušla u glvani žreb gde je na startu poražena u tri seta od Indijke Skruf. Bez glvanog žreba ostala je i Mila Mašić, koja je u na turniru u Austriji ispala u 2. kolu kvalifikacija.

U susednoj Rumuniji igran je fjučers u Aradu na šljaci, a u glavnom žrebu bile su Tamara Čurović i Marina Kačar. Tamara je kao 4. nosilac predala meč u 2. kolu zbog povede, dok je Marina uspela da stigne do polufinala gde je izgubila od prvog nosioca, Slovenke Tamare Zidanšek sa 6-3, 6-3. Na istom turniru u dublu Tamara Čurović i Slovakinja Skamlova, kao prvi nosioci zaustavljene su u četvrtfinalu. Anđela Novčić je kroz kvalifikacije došla do glavnog žreba fjučersa u Španiji (Gran Kanarija, 10k, šljaka), ali je izgubila u 1. kolu, dok je u dublu stigla do četvrtfinala.