Prva profesionalna titula za Olgu Danilović!

Petnaestogodišnja srpska teniserka Olga Danilović osvojila je prvu titulu na svom prvom nastupu na ITF turnirima u konkurenciji parova! Pored ovog uspeha, Olgu sutra čeka i finale i u pojedinačnoj konkurenciji!

Za učešće na turniru 10k kategorije u Antalije, Olga je dobial specijalnu pozivnicu organizatora. Turnir u turskoj igra se na šljaci i fonda je od 10.000 dolara.

cxnmrkzw8aaq08d U timu sa Berfu Čengiz iz Turske, srpska teniserka je bez izgubljenog seta došla do svog profesionalnog prvenca. One su savladale 3., zatim 1., i u finalu 2. nositeljke turnira. Sa 6-4 6-4 Olga i Berfu bile su bolje od Jane i Tajisije Morderger iz Nemačke.

Zahvaljujući ovom trijumfu na ITF PRO debiju u dublu Olga će za dve nedelje dobiti i rang na WTA listi u konkurenciji parova po prvi put.

cxovpupweaejp3d

Da bi dobila rang i u pojedinačnoj konkurenciji, Danilovićeva će morati da dobije još jedan meč, onaj najvažniji, sutra. Olga će u finalu igrati protiv Vivijen Juhasove iz Slovačke, 394. teniserke sveta, inače 1. nositeljke turnira.

Srpska teniserka ni u singlu nije izgubila set do finala, a eliminisala je 8., 4. i 2. nositeljku turnira.

Olga je pre ovog, samo jednom do sada igrala profesionalni turnir – i to samo u pojedinačnoj konkurenciji. To je bilo prošle godine u Prokuplju, gde je izgubila u prvoj rundi od daleko iskusnije, ”odomaćene” teniserke  Aleksandre Nankarov, koja je  2014. i 2015. osvojila čak 7 ITF turnira u Srbiji.