Prva profesionalna titula za Miomira Kecmanovića

Nakon što je igrao svoje prvo profesionalno finale u pojedinačnoj konkurenciji, u kojem je nakon tri sata velike borbe poražen od svog vršnjaka Denisa Šapovalova iz Kanade rezultatom 7-5, 2-6, 6-7(6), Miomir Kecmanović, zajedno sa Jonasom Luetjenom iz Nemačke,  trijumfovao je u finalu u konkurenciji parova.

miomir kecmanovic dubl

Na turniru u Vero Biču, 10k kategorije, srpsko-nemački tandem savladao je prve nosioce, američki par Delton Baugman i Anderson Rid,  sa 6-1, 5-7, 10-8 nakon jednog sata i dvadeset minuta igre.

Srpskom teniseru je ovo peto učešće u konkurenciji parova na seniorskim turnirima, i prvi uspeh, prvi bodovi, prvo finale i prva titula u karijeri. Sa bodovima koje je osvojio na ovom turniru on će po prvi put u karijeri imati rang na ATP listi najboljih dubl igrača sveta, dok je u pojedinačnoj konkurenciji ove nedelje zabeležio najbolji plasmanu karijeri jer se nalazi na 930. mestu.

U pojedinačnoj konkurenciji od Miomira je bio bolji 350. teniser sveta Gonzalo Eskobar iz Ekvadora, u dva seta, sa 5-7, 1-6.  Ipak, Miomir je uspeo da se ”osveti” skoro 600 mesta bolje rangiranom protivniku već ove nedelje. Na turniru takođe 10K kategorije u Tampi juče je trijumfovao sa ubedljivih 6-4, 6-0 protiv 6. nosioca. 

U konkurenciji parova je ponovo zaigrao sa Jonasom Luetjenom i prvi meč su dobili s amaksimalnih 6-0, 6-0.