Prva pobeda za Anu u Singapuru

Nakon poraza od Serene Vilijams u prvom meču na zvaršnom turniru u Singapuru, Ana Ivanović zabeležila je danas pobedu nad Kanađankom Eženi Bušar. Naša tensierka slavila je sa 6-1, 6-3 i tako eliminisala Kanađanku iz borbe za polufinale.

ana

Pre ovog meča Ivanovićeva nikada nije uspela da savlada kanadsku teniserku, ali u ovom duelu mlada Bušar nije imala šansi. Prvi set srpska teniserka dobila je nakon što je iskoristila jedine dve brejk prilike koje je imala. Bušar je, sa druge strane, isto toliko šansi propustila, pa je ovaj set pripao Ivanovićevoj koja je slavila sa ubedljivih 6-1.

U prva dva gema drugog seta razmenile su brejkove, a rezultat je bio izjednačen do 3-3. Tada je Ana došla do novog brejka, a zatim još jednom oduzela protivnici servis za 6-3 i pobedu od 2-0 u setovima.

Neočekivani trijumf Rumunke dosta komplikuje situaciju u grupi, jer postoji realna mogućnost da tri teniserke posle trećeg kola imaju učinak od dve pobede i jednog poraza. Ako bude takva situacija onda će set/gem količnik odlučiti koje dve teniserke idu u završnicu turnira.