Prva pobeda u glavnom žrebu ATP turnira za Lasla Đerea!

Dvadesetjednogodišnji Laslo Đere zabeležio je prvu pobedu u glavnom žrebu jednog ATP turnira. Nakon što je uspešno prebrodio kvalifikacije, on je u prvoj rundi turnira u Maroku bio bolji od Martina Kližana iz Slovačke.

U obe runde kvalifikacija Laslo je bez problema dolazio do pobeda. Eliminisao je 3. nosioca Mariusa Kopila iz Rumunije i Aleksanera Varda iz Nemačke.

U glavnom žrebu igrao je protiv 73. tenisera Kližana )nekada 24. teniser na ATP) i slavio u dva seta. Rezultat je bio 7-6(4) 6-3 i srpski teniser je tako došao do druge pobede nad Slovakom u isto toliko duela.

Laslo je do sada uglavnom igrao kvalifikacije za ATP turnire i uspevao d azabeleži poneku pobedu, a tri puta je uspeo da izbori i glavni žreb. Ovo je prvi put da će se naći u osmini finala jednog ATP turnira.

Sezonu je počeo lošije, ali je pre nedelju dana osvojio fjučers i to mu je pomoglo da se vrati u ritam pobeda  i sada je to uspešno preneo i na jačem nivou.

Laslo je trenutno 191. teniser sveta, a ovaj rezultat doneće mu 171. mesto an ATP listi, za 1 mesto jiže od najboljeg ranga u karijeri.
Da bi taj rang popravio mora da napravi iznenađenje i eliminiše 2. nosioca i 24. tenisera sveta Alberta Ramosa Vinjolasa iz Španije.