Prva ATP titula za Dominika Tima

Mladi austrijski teniser Dominik Tim uspeo je da osvoji prvu ATP titulu u karijeri. On je u finalu Nice (Francuska, šljaka, Internacional serija) posle velike borbe koja je trajala dva sata i 28 minuta pobedio Leonarda Majera sa 6-7(8), 7-5, 7-6(2). Ovo je bilo njegovo drugo ATP finale u karijeri, prvo je igrao prošle godine u Kicbilu kada je poražen od Davida Gofana. 

tim dominik

Dvojica tenisera su publici priuštili pravi finalni spektakl. Prvi set je trajao čak 65 minuta, a rešen je tek u taj-brejku. Prvo je Majer propustio tri set lopte, da bi Tim došao do svoje prve. Ipak, Argentinac je uspeo da se izvuče, spasi set loptu, a onda je konačno iskoristio svoju četvrtu i došao do seta sa 10-8. Teniseri su i u drugom setu bili sigurni na svom servisu, a odlučujući brejk napravio je mladi Tim u dvanaestom gemu oduzevši servis Majeru. Na taj način je dobio set sa 7-5. Odlučujući period bio je isti kao prva dva. Nismo videli brejk, ali smo prisustvovali odličnom tenisu. Osvajač turnira rešen je u taj-brejku koji je ovoga puta dobio Tim sa ubedljivih 7-2.

Na turniru u Nici Austrijanac je u 1. kolu pobedio Estrelju Burgosa, zatim je izbacio i bivšeg šampiona Ernesta Gulbisa, u polufinalu Džona Iznera i u velikom finalu Leonarda Majera.