Prokuplje: Lukić i Ostojić do polufinala, titula za Čakarević

Prošle nedelje održan je i drugi u nizu od četiri ženska fjučersa koji su na programu ove sezone u Srbiji. 

U kvalifikacijama 10k turnira u Prokuplju igralo je dvadeset sedam teniserki iz Srbije, od kojih je mesto u glavnom žrebu izborilo njih tri. Pored njih, četiri teniserke iz Srbije su dobile specijalne pozivnice a još tri su se direktno plasirale rangom u glavni žreb. Kao i u Nišu, Tamara Čurović bila je postavljena za 2. nositeljku, a Natalija Kostić za 3. Treća teniserka bila je Barbara Bonić, koj je bila postavljena za 8. nositeljku.

prokuplje1

U polufinalu našle su se dve srpske teniserke, ali ne one od kojih se to očekivalo. 
Barbara Bonić izgubila je već na startu turnira od australijske teniserke Jelene Stojanović, sa 3-6, 7-5, 1-6.
Nakon odičnih izdanja u Grčkoj, Natalija Kostić nije uspela da tu igru prenese i u Srbiju. Nakon poraza u četvrtfinalu Niša, sada je zaustavljena rundu ranije, u osmini finala. Od srpske teniserke u drugoj rundi bolja je bila Ana Mahorkina iz Rusije, u dva seta, rezultatom 3-6, 3-6.
Tamara Čurović stala je takođe rundu ranije nego u Nišu, odnosno u četvrtfinalu. Od nje je bila bolja kvalifikantkinja Jelena Lukić. Jelena je prošle nedelje igrala polufinale dubla u Nišu, a sadan je tu igru prenela i na singl, i plasirala se u  svoje prvo ITF polufinale. Rezultat je bio 6-4, 3-6, 6-2 za Lukićevu.

U polufinalu Jelena je izgubila od Sare Čakarević iz Francuske, inače 5. nositeljke. Rezultat je bio 4-6, 1-6. Sara je na kraju i osvojila turnir, a u finalu je bila bolja od kvalifikantkinje, inače ”srećne gubitnice”(LL) japanske teniserke Sacuki Takamura. Francuskinja je slavila sa ubedljivih 6-2, 6-0.

Kristina OSTOJIĆ

Zanimljivo je da je Takamura u polufinalu bila bolja od Kristine Ostojić od koje je izgubila u trećoj rundi kvalifikacija. Japanka je bila 1. nosilac kvalifikacija, ali ju je Kristina pobedila sa rutinskih 6-4, 6-1. Ipak, kada je bilo bitnije, srpska teniserka nije uspela da ponovi tu igru. Dobila je ponovo  prvi set sa 6-4, ali izgubila naredna dva sa 2-6, 4-6.

Ove nedelje igra se još jedan turnir u Prokuplju, a naredne nedelje poslednji za ovu sezonu, na Paliću.