Prijateljska atmosfera u Londonu

Najbolji svetski teniseri su se već okupili u glavnom gradu Engleske. Počeli su prvi treninzi,daju se izjave, sumira sezona.

Novak je stigao juče i odmah je uspeo da se slika sa Marejem, sa kojim se sreo između dva treninga. Marej i Novak imaju verovatno najbolji i najkorektniji odnos od svih tenisera iz samog svetskog vrha, što su posebno isticali tokom Australian opena, a posebno su pozitivne bile reakcije Britanca na Novakove ovogodišnje uspehe.

Do proleća, tačnije negde posle Madrida i jedne izjave, nesmotreno iznete ili pogrešno prenete, svejedno, takođe veoma dobar Novakov prijatelj, Rafael Nadal, danas se sreo sa Novakom i zajedno su trenirali. Da li su pri tom izgladili odnose ili je sve ipak bilo čisto profesionalno, teško je reći, tek Rafa je na konferenciji za novinare, onako miroljubivo rekao, da je zadovoljna sezonom i da je jedino loše u njoj, Novak Đoković, koji jednostavno bio bolji i tačka.

Večeras će se u Londonu, tačnije u London’s Battersea Power Station, održati prvo Gala veče od kada se ovaj turnir održava u ovom gradu. Nazvano, Noć sa zvezdama, veče će u stvari biti humanitarna aukcija, koju će svojim prisustvom pomoći i uveličati najbolji svetski teniseri, uz nastup grupe iz Škotske KT Tunstall. Inače novac će ići za razvoj Centra za srce i pluća, u Great Ormond Street bolnici.

Inače, Novak je potvrdio svoje učešće na egzibiciji u Abu Dabiju koja će se igrati od 29.12. To će biti repriza finala u Londonu jer će nastupati petorica od osmorice najboljih na svetu. Đoković, Marej, Federer, Nadal, Conga kao i Monfis, sa kojim će Novak odigrati prvi meč.