Prestara za defanzivu, preslaba za ofanzivu

Parafrazirajući jedan veliki rok hit, može se doći do ovakvog zaključka. Jelena je igrala dobro, trudila se, ali brzina, noge i osećaj nisu kao nekada. Kako je to ozgledalo moglo se videti gledajući njenu protivnicu. Rezultat je poraz, posle dobrog meča, 3-6 5-7.

Jelena je shvatila da je njena šansa u ofanzivi. Samo, Jelenini udarci nisu toliko ravni i snažni, a često ni dovoljno rizični, da bi ugrozila drugu teniserku sveta. Razultat svega je meč u kojem je Jelena imala svoje šanse, brejkove i brejk lopte, ali je Radvanska gotovo rutinski, odigrala najsigurnije kada je bilo najpotrebnije.

E sada, što će neko pominjati sreću… to će biti neko ko se ne seća ili je namerno zaboravio kako je Jelena nekada dobijala svoje mečeve. Radvanska u tom smislu ima i kvalitet više jer se bolje snalazi na mreži i sa skraćenim loptama.

Generalno, to je bio jedan od onih mečeva u kojima prednost servisa nije značila gotovo ništa, u kojem je bilo dugih poena i gemova, ali u kojem je Jelena samo jednom imala prednost brejka, početkom drugog seta, ali ga je odmah izgubila.

Jeleni ipak čestitke, jer se pokrenula sa mrtve tačke, pa će možda u narednom periodu uspeti da nađe balans između ofanzive i defanzive, spram svojih mogućnosti i popraviti samopouzdanje, koje još nije na potrebnom nivou.