Preokretom Novak u četvrtfinalu Rima /VIDEO/

Novak Đoković tražio je dugo svoju igru, a kada ju je pronašao lako je izašao na kraj sa Filipom Kolšrajberom, pobedivši ga 4-6, 6-2, 6-1. Za polufinale protiv Davida Ferera.

djokovicNovak se tek u petom gemu upisao na semafor, nakon prednosti Nemca od dva brejka i 4-0. Do kraja seta Novak je podigao nivo tenisa, ali dovoljno da vrati samo jedan brejk. Kolšrajber do seta stiže rezultatom 6-4.

Ta borba u drugoj polovini seta dala je Novaku veru u sebe pa je do brejka došao na startu drugog seta i poveo 3-1. Nemac je igrao dobro, stizao je i nemoguće, ali Novak je namestio ruku i u tim trenucima bio je mnogo bolji nego na startu meča. Tada se Novak žalio i na kvalitet terena, ali mu to nije smetalo da u seriji brejkova potom napravi jedan više i uzme set za izjednačenje.

Iako je na startu na trenutak došao do brejka, Novak je obrisao liniju i ispravio sudiju pa je Nemcu pripao taj poen, ali ne i gem. Novak je dodavao gemove na svoj konto pa je do kraja meča ispustio samo još jedan gem, na 5-0 pa je svojim servisom završio meč na drugu meč loptu. Poslednje gemove pogledajte OVDE.

Ovom pobedom Novak je odbrabio prošlogodišnje poene i za osvajanje novih moraće da pobedi Davida Ferera, koji je lako pobedio Ernesta Gulbisa 6-2, 6-3. Meč je na programu sutra, ne pre 16 časova, a u duelima između njih Novak je u 11 od 17 mečeva bio pobednik, i ima pet uzastopnih pobeda.

Na šljaci je rezultat 3-1 za Ferera, ali je te pobede zabeležio do 2009. godine. Poslednji meč na šljaci Madrida 2010. godine Novak je rešio u svoju korist u tri seta.