Preokretom do titule

Malo ko je verovao da Boris Pašanski može do dtitule na turniru u Trentu koji se igra za nagradni fond od 15.000 evra. Nije bio među nosiocima, a što se tiče ljubitelja tenisa u Srbiji, pažnja je nekako više bila usmerena na Nikolu Ćaćića, zbog renkinga ali i rezultata koji postiže u zadnje vreme. Paša je pokazao da nije za staro gvožđe pa iako je izgubio ubedljivo prvi set uspeo je da se vrati, 1-6 6-1 7-6(4).

Mogao je Pašanski i ranije sve da završi, jer je vodio sa 2-0 u trećem setu pa onda servirao na 6-5, kada je propustio prvu meč loptu. Ipak, nije dozvolio neizvesnost u taj brejku, koji je kontrolisao od početka do kraja i tako osvojio svoju tek drugu titulu na fjučersima, dok ih sa čelindžera ima 8.

Kada se uzme kvalitet kakav ima Boris Pašanski, onda osvajanje jednog fjučersa i pobeda nad 190. igračem na svetu i nije iznenađenje. Boris može da se pohvali da je nekada bio najbolji srpski teniser, i to u vreme kada se Novak penjao ka vrhu a Janko već bio zreo teniser, 2006. godine kada je stigao do 55. mesta na ATP listi. Dugo se Pašanski držao tu negde na granici prvih 100, ali se u poslednjih nekoliko godina retko može pohvaliti velikim rezultatima, što se svakako odrazilo na njogov renking, trenutno je 426.

Ipak, iako ume da razočara, Boris ume da bljesne sa ponekom pobedom nad bolje rangiranim teniserom, da podseti na svoj kvalitet. Prošle godine su Borisove “žrtve” bili Sera, Boleli, Shorel, Fau….Ipak kontinuiteta nema, a ova titula će možda pomoći Borisu da pod stare teniske dane(krajem godine puni 30), napravi još jedan proboj bar među 200 najboljih.