Preokret Viktora sa ivice poraza

Viktor Troicki vratio se sa ivice poraza u prvoj rundi US Opena. Srpski teniser je izgubio prva dva seta od moldavskog tenisera Radu Albota, a onda a onda osvojio naredna tri i plasirao se u drugu rundu.

Nakon četiri i po sata, Troicki je slavio sa 5-7, 3-6, 6-4, 6-4 7-6(5) protiv 97. tenisera sveta. Ovo je bio treći duel protiv Moldavca i druga pobeda Viktora.

troicki uso 2016

Prvi set je bio neizvestan, a teniseri su nakon prva dva gema ostale osvajala u ”paru”, po dva. Albot je poveo 3-1, pa je Troicki izjednačio na 3-3, pa je Albot poveo 5-3, pa Trocki izjednačio na 5-5, da bi Albot opet osvojio dva gema, ali samim tim i set, sa 7-5.
Drugi set je Albot osvojio bez ikakvih problema. A onda je nastala prava drama. Viktor je u sva tri preostala seta imao početno vođstvo od brejka, a Radu je svaki put izjednačavao. U trećem setu od 3-0 do 3-3, a u četvrtom i petom od 4-1 do 4-4. U trećem i četvrtom setu Viktor je ipak uspevao da veže poslednja dva gema seta i tako izbori peti odlučujući set. 
U petom setu je, nakon pomenutog vođstva i izjednačenja, Viktor  došao do meč lopti pri rezultatu 6-5, ali obe je propustio. U taj-brejku je gubio 0-4, pa vratio oba mini brejka za 4-4, da bi izgubio naredni servis, a Albot imao dva servisa za meč i vođstvo od 5-4. Ipak naredna tri poena osvaja Troicki i rešava ovu ”dramu” u svoju korist.

Naredni protivnik Troickom biće kvalifikant, Amerikanac Džered Donaldson (122. ATP), koji je iznenadio 12. nosioca turnira Davida Gofana iz Belgije u prvoj rundi.