PREOKRET: Nole i Janko odveli Srbiju u finale Dejvis Kupa!!!

Novak Đoković i Janko Tipsarević su svojim pobedama, tokom poslednjeg dana polufinalnog susreta sa Kanadom, izborili finale Dejvis Kupa za Srbiju, posle velikog preokreta, sa 3-2. Srbija će se po drugi put u svojoj istoriji naći u finalu ovog velikog teniskog takmičenja.nole

Novak je izašao samouvereno na teren protiv prvog reketa Kanade – Miloša Raonića. Tenzije je jedino bilo tokom prvog seta, jer je morao ići u taj-brejk, ali ga  je naš as osvojio sa ubedljivivh 7-1. Novak je nastavio u istom ritmu i u drugom setu.  Napravio je brejk i sačuvavši nekoliko brejk lopti u narednom gemu i razbio svaku nadu kanadskom teniseru da može do trijumfa. Set je rutinski, uz novi brejk, priveo kraju sa 6-2. U treći, i ispostaviće se odlučujući set, ušao je furiozno. Napravio je dva brejka tokom seta i osvojio ga bez većih poteškoća sa 6-2, a Srbiji doneo izjednačenje na 2-2.

Odmah nakon njega na teren je izašao drugi reket Srbije – Janko Tipsarević  u meč sa Vašekom Pospišilom sa željom da Srbiji donese pobedonosni bod i odvede je u finale . Iako je Janko odigrao jako dobro, ceo set je protekao bez brejk lopti, pa je ishod uvodnog seta bio odlučen u taj-brejku, koji je Janko rutinski odigrao i osvojio ga sa 7-3. Tokom drugog seta Janko je igrao fenomenalno, te ga je i osvojio poprilično lako sa 6-2. I u trećem setu je igrao sjajno, sve do momenta kada je servirao za meč na 5-3. Tada kanadski teniser stiže do prvih brejk lopti, koje mudro koristi i vraća brejk za 5-5. Naredna dva gema na svoj servis suparnici su osvojili lako, pa je i ishod trećeg seta seta bio odlučen u taj-brejku, koji je kroz veliku dramu i nekoliko propuštenih meč lopti, Janko ipak osvojio sa 8-6.

 

Srbija će se u finalu sastati sa reprezentacijom Češke, koja je u polufinalu savladala Argentinu. Meč će biti odigran u Srbiji od 15-17 novembra.