Preokret Jelene za 3. kolo

Posle velike borbe koja je trajala dva sata i 20 minuta Jelena Janković uspela je da u 2. kolu Indijan Velsa savlada domaći teniserku Loren Dejvis sa 6-7(5), 6-0, 6-4. Protivnica Jeleni u 3. kolu biće Medison Kiz sa kojim ima skor 1-1. Ako uspe da savlada Amerikanku, Jelena će tako prvi put ove sezone vezati dve pobede.

Duel je bolje otvorila Amerikanka koja je već u trećem gemu napravila brejk za 2-1 i održavala stečenu prednost sve do osmog gema. Tada je Jelena uzvratila i došla do izjednačenja 4-4 da bi zatim prvo Dejvis napravila novi brejk za 6-5, a Srpkinja uzvratila istom merom u narednom za odlazak u taj-brejk, koji Dejvis dobija sa 7-5 i završava prvi set posle 56 minuta tenisa.

jelena

U drugom setu kao da je samo Jelena Janković bila na terenu. Naša teniserka je napravila brejk na samom startu seta i u mnogome odredila dalji tok drugog dela igre. U nastavku je Jankovićeva još dva puta oduzela servis Dejvisovoj ne dozvolivši joj da pripreti kada je ona servirala, te je nakon svega 29 minuta bilo 6-0 za našu teniserku.

Treći set počeo je brejkovima Jelene, u prvom, pa u trećem gemu za velikih 3-0 na samom startu. Međutim, u četvrtom gemu Amerikanka vraća jedan, a potom i smanjuje rezultat na 2-3, da bi onda novim oduzetim servisom uspela i da izjednači rezultat na 3-3. Pošto je ovo bio duel Jelene Janković ništa nije bilo čudno, te u sedmom gemu Dejvis nije sačuvala svoj servis nakon brejka, već je Srpkinja uspela da se vrati, oduzme joj servis, povede sa 4-3, a onda i potvrdi stečeno za prednost od 5-3.U naredna dva gema nije bilo problema, teniserke su osvojile svoje servise, a JJ je upisala konačnih 6-4 u trećem odlučujućem setu.