Preokret fenomenalne Bojane!

B-Jovanovski-BMožda to nije bio najbolje odigrani meč Bojane Jovanovski u karijeri, ali sigurno je jedan od onih, kada posle meča svi treba da ustanu i aplaudiraju pobedniku!

Meč je bio praktično gotov, za sve osim za Bojanu. Gubila je 4-0 u trećem setu, otac je pozivao da preda, jer joj se dva gema pre toga ukazivala  lekarsku pomoć  zbog problema sa butinom, koja je toliko smetala Bojani, da je sudija dozvolio intervenciju kada nije bila pauza na neparnim gemovima.

Uostalom, posle lekarske pomoći, Bojana se očigledno teško kretala i sve je išlo ka logičnom raspletu, set sa nulom za Karolinu i mučenje povređene teniserke da osvoji koji poen. Ali nije bilo tako!

Prvo je Karolina pomogla, malo se opustila, jer je sa drugim brejkom i ona pomislila da je pobeda jedini mogući ishod. Bojana nekako osvaja svoj servis gem, a onda kreće sa rizičnijom igrom. Očigledno bez pritiska, Bojani dosta toga polazi za rukom, vraća jedan brejk, a zatim i drugi sa nulom, pored protivnice pomalo zatečene  razvojem događaja.

Ali tu nije ni izbliza kraj drami. Karolina opet pravi brejk i servira za meč. I opet se Bojana vraća sa brejkom bez izgubljenog poena. Vrhunac je bio tajbrejk gde je Karolina došla do 5-2 ali je Bojana sa pet uzastopnih poena ostvarila jednu od najluđih pobeda u svojoj karijeri i to protiv teniserke iz top 10, gde je pokazala veliku hrabrost, sportski duh i fantastičnu upornost.

Prva dva seta su obeležili loš Bojanin početak i sigurna igra Karoline, koja je odlično kontrolisala igru. Lako je dobila prvi set ali je Bojana u drugom postala malo strpljivija i reklo bi se pametnija. Dobro je držala tempo i manje grešila, pa su se uloge promenile, jer je Bojana imala manje vinera ali i  manje grešaka.

Na sreću, takvu Bojaninu igru, nije do kraja poremetila povreda. Ostaje nada da će ova pobeda izbrisati iz Bojanine glave sve loše što joj se događalo upravo zbog povreda u zadnje vreme. E sad, sledi meč u kojem je teško biti navijač, meč između Bojane i Jelene. Treba Bojani poželeti da povreda nije ozbiljnije i trajnije prirode, a u meču neka pobedi bolja!