Preokret Ane protiv Svitoline

ana 2014 IWDva i po sata igre  bilo je potrebno Ani Ivanović da savlada Elinu Svitolinu iz Ukrajine u 2. kolu Indijan Velsa. Svitolina je čak dva puta servirala za meč u trećem setu, ali je Ana Ivanović nekako uspela da se izvuče i meč dobije u taj-brejku.

U prvom setu viđen je samo jedan brejk, a na Aninu žalost napravila ga je Svitolina u devetom gemu i povela sa 5-4. Na servisu Svitoline za set Ana je uspela da spasii tri set lopte, ali ne i četvrtu, pa je Svitolina sa 6-4 dobila prvi set. U drugom setu Ukrajinka ponovo prva pravi brejk za 3-2, ali Ana ribrejkom poravnava rezultat na 3-3. Potom je usledio nešto smireniji deo meča gde su teniserke lagano čuvale svoje servis gemove, sve do rezultata 6-5 za Anu, kada na servis Svitoline Ana stiže do tri set lopte i koristi već prvu za osvajanje seta.

U trećem setu viđena je prava drama, posle 3-3 usledila je serija brejova, čak šest. Ana je bila na rubu poraza, pošto je mlada Svitolina dva puta servirala za meč, ali Ana se nije predavala i meč je odvela u taj-brejk. Ana je najbolje ostavila za kraj, za taj-brejk. Nošena publikom dobila je taj-brejk ubedljivo sa 7-1 za veliku pobedu i plasman u 3. kolo gde je čeka Sloun Stivens.