AO, dan 2. (M): Porazi Iznera i Hjuita

Džon Izner, AO 2014

Drugi dan su pre svega obeležile mnoge povrede i predaje mečeva. Svi nosioci u muškom delu AO-a koji su odigrali meč do kraja  pobedili su. Jedini nosilac koji je predao je Džon Izner. On je izložio svoje razmišljanje o novim pravilima, koja bi pomogla da se broj predaja svede a minimum.

Mislim da bi u ovoj situaciji pomogla promena pravila. Ako bi igrač koji se zbog povrede povuče u poslednjem trenutku dobio 75, 80 ili možda svih 100 sume garantovane za nastup u prvom kolu, ne bi bilo ovakvih predaja“ rekao je Izner za novinare(preuzeto iz b92). Pored Iznera predali su još i Rajster, Hase, Štepanek i Tomić. Velike probleme sa vrućinom imao je Frank Dančević koji se onesvestio zbog velike temperature u Melburnu. U hladu je tada bilo oko 41 stepen.

Mečevi koji su obeležili drugi dan su bili oni između Hjuita i Sepija i između Simona i Brandsa. Meč Simona i Brandsa  završio se rezultatom 6-7(4), 6-4, 3-6, 6-3, 16-14 u korist Simona. U meči Hjuit-Sepi Hjuit je imao meč loptu koju nije iskoristio. Rezultat je bio 7:6(4), 6:3, 5:7, 5:7, 7:5 u korist Sepija.

Za nas važan  je svakako, pre svega meč Dušana Lajovića i Francuza Luke Pujea. Tu je slavio naš teniser posle 4 seta. Protivnik u drugom kolu će mu biti Kei NišikoriDušan Lajović, Rolan Garos 2013 koji je u pet setova savladao Marinka Matoševića. Drugog dana u drugo kolo su prošli Federer, Sepi, Nadal, Conga, Mari, Del Potro, Monfis, Nišikori, Verdasko, Kirgios, Kokinakis,Pšisježni, Berer, Kližan, Per, Rober, Simon, Raonić, Čilić, Rola, Bautista Agut, Lu, Gabašvili, Kavčić, Jang, Sok, Dimitrov, Lopez, Lajović, Beluči, Mijo  i Gojovčik. Sutra od srpskih tenisera u muškom singlu igra samo Đoković treći meč po redu u Rod Lejver areni. Njegov meč počinje oko 4 ujutru po srednjeevropskom vremenu, a igra protiv Majera iz Argentine.