Pre mraka

Ne toliko kvalitetan ali raspoložen protivnik, bučna publika i što je najvažnije, raspoložen Novak za nadigravanje, učinilu su ovaj dugo očekivani meč između Đokovića i Devildea, zanimljivim za gledanje.

Novak je pobedio sa 6-1 6-2 6-2, za nešto više od sat i po igre i tako obavio kvalitetan trening, i ceo posao završio pre mraka. Pre toga se program na Suzan Leglen terenu poprilično odužio, pa je postojala realna opasnost da se meč ne završi večeras, dok je meč između Azarenke i Voznjak prebačen na Šatrije stadion da bi se uopšte igrao danas.

O samoj igri nije potrebno trošiti reči. Novak je igrao na visokom nivou, dok je Francuz to pratio koliko je mogao i koristio male trenutke Novakove opuštenosti da uzme po koji gem na oduševljenje domaće publike. Nije Devilde previše grešio, pa je Novak morao da zaradi većinu poena, što je u stvari bilo dobro, kao dobra priprema za teže mečeve u narednim kolima.

U sledećem kolu će ga čekati Andreas Sepi, umesto najavljenog, Fernanda Verdaska. Sepi je danas u teškom meču u pet setova, uspeo opravda svoju dobru formu i na neki način upozori Novaka da će morati da igra dobro i skoncetrisano ako želi u četvrtfinale. Meč će se igrati najverovatniej u nedelju.