Poznate učesnice završnog turnira u Singapuru

Lucija Šafaržova poslednja je teniserka koja se ove godine kvalifikovala za završni turnir u Singapuru. Pobedom Darje Kasatkine nad Karlom Suarez Navaro, kojoj je trebao plasman u finale, Šafaržova se kvalifikovala prvi put za završni turnir.

Pored nje, na turniru će učestvovati i Simona Halep, Garbinje Muguruza, Marija Šarapova, Petra Kvitova, Agnješka Radvanjska, Anželik Kerber i Flavija Peneta, dok je Serena Vilijams, koja se prva kvalifikovala, odustala od turnira.

Plasman na ovaj turnir donose poeni iz WTA trke, odnosno poeni iz kalendarske godine. 

Teniserke će biti podeljene u dve grupe, u kojima će igrati svaka sa svakom, a dve prvoplasirane idu u polufinale, tako sto se sastaju prva iz jedne i druga iz druge grupe i obrnuto.

Za svaku pobedu u grupi, učesnica dobija po 230 poena, za svaki poraz po 70, za pobedu u polufinalu dobija 360,a za pobedu u finalu 450 poena, pa teniserka koja neporažena osvoji titulu dolazi do 1500 poena!

Simona Halep, kao najbolja u WTA trci, prvi je nosilac.

Titule u godini: Indiajn Vels, Dubai i Šendžen. Najbolji plasman na gren slemu: US Open polufinale. Zarada u godini: $3,614,127

Garbinje Muguruza je druga u WTA trci i debituje na turniru.

Titula u godini: Peking. Najbolji plasman na GS: finale Vimbldona. Zarada u godini: $3,730,808

Marija Šarapova, nakon Vimbldona odigrala je (i predala) samo meč u Vuhanu , ali prvi deo sezone doneo joj je mesto trećeg nosioca.

Titule u godini: Rim i Brizbejn. Najbolji plasman na GS : Finale Australian Open-a. Zarada u godini: $3,299,284.

Petra Kvitova je četvrti nosilac.

Titule u godini: Madrid, Sidnej i Nju Hejvn. Najbolji plasman na GS: četvrtfinale US Open-a. Zarada u godini: $2,144,722.

Agnješka Radvanjska imala je dobar drugi deo godine kojim je nadoknadila slab prvi deo.

Titule u godini: Tokio i Tjanđin . Najbolji plasman na GS: polufinale Vimbldona. Zarada u godini: $2,008,293.

Anželik Kerber imala je slabe rezultate na najvećim turnirima, ali je brojem titula sebi obezbedila plasman u Singapur.

Titule u godini: Čarlston, Štutgart, Birmingem i Stanford. Najbolji plasman na GS: 3.kolo na Rolan Garosu, Vimbldonu i US Open-u. Zarada u godini: $1,369,047.

Flavija Peneta debituje u singlu na završnom turniru.

Jedina titula ujedno je i najbolji GS rezultat – US open je osvojila, a na WTA turnirima je samo dva puta dosla do četvrtfinala (Indiajn Vels i Marakeš). Zarada u godini: $4,081,885.

Lucija Šafaržova debituje na turniru, a plasirala se i u singlu i u dublu.

Titula u godini: Doha. Najbolji plasman na GS: Finale Rolan Garosa. Zarada u godini: $2,581,471.

U dublu učestvuju: Sanja Mirza/Martina Hingis, kao prve nositeljke, zatim Betani Matek Sends/Lucija Šafaržova, Kejsi Delakva/Jaroslava Švedova, Timea Baboš/Kristina Mladenović, Jung Đan Čan/Hao Čing Čan, Katarina Srebotnik/Karolin Garsia, Abigejl Spirs/Rakel Kops Džouns i Andrea Hlavačkova/Lucija Hradecka, kao zamene za četvrte u WTA trci, Ruskinje Jelenu Vesninu i Jekaterinu Makarovu ( odustale zbog povrede Makarove).