Povreda zaustavila Olgu u osmini finala – van terena tri meseca

Srpska teniserka Olga Danilović  morala je zbog povrede da preda meč osmine finala juniorskog Otvorenog Prvenstva Australije. Povreda zadnje lože odvojiće perspektivnu juniorku od tenisa i do tri meseca.

Olga Danilović bila je na putu ka svom prvom juniorskom Gren Slem četvrtfinalu u pojedinačnoj konkurenciji, kada je protiv Zil Desai iz Indije na 5-3 i servisu za prvi set povredila zadnju ložu. Povreda je toliko ozbiljna da je u kolicima napustila stadion, a van terena će biti najverovatnije do sezone šljake.

Ovo je već drugi put od septembra da Olgu povreda sprečava u trenucima kada je u formi. Još veća šteta je što je, pored prvog četvrtfinala, postojala i velika šansa za mnogo boljim plasmanom jer je Olga bila najbolje rangirana teniserka u njenoj polovini žreba. Takođe, eventualni plasman u finale bi joj doneo i top 10 na juniorskoj listi.
No, bilo kako bilo, nesrećan splet okolnosti je doveo do toga da će na sve to Olga morati da sačeka, a s obzirom na potencijal koji ima nesumnjivo je da će sve to postići veoma brzo po povratku na terene, kao što se, nakon povrede pred US Open, vratila osvojivši prve profesionalne titule u singlu i dublu.

Pre meča u singlu, Olga je neočekivano izgubila u konkurenciji parova. U paru sa Martom Kostjuk iz Ukrajine bile su postavljene za 2. nositeljke, ali su izgubile od Tasaporn Naklo sa Tajlanda i Anri Nagate iz Japana sa 6-1 4-6 8-10