Povratak otpisane!

Američka teniserka  Serena Vilijams još jednom je dokazala da je njena slavna karijera daleko od završene sa velikom pobedom u finalu Vimbldona.
Velika borba i  rezultat 6-1 , 5-7 , 6-2, tj  pobeda nad Agnješkom Radvanjskom u finalu,  donela je legendi petu Vimbldonsku titulu u karijeri i četrnaestu GS titulu ukupno.
Iako je Radvanjska igrala neverovatno i zaslužuje veliku pohvalu, nije bilo teniserke na zemlji koja bi mogla zaustaviti Serenu na Londonskoj travi ove nedelje .

Nakon osvajanja ove titule, pete iz šest finala (od kojih je jedini, neočekivani, poraz na US openu 2011.) od povratka na teren prošle godine, malo je sumnje da je Serena je najdominantnija teniserka u poslednjih 20 godina. Ako je njeno zdravlje posluži a i ona ostane fokusirana , Vimbldon 2012 neće biti poslednja GS titula koju ćemo videti da Serena Vilijams podiže .
Ona će nakon ovog turnira ponovo biti top 4 igračica,  a sama titula joj može pomoći u ostatku sezone i nameri da se vrati na mesto br. 1, koje je usled nesrećnih okolnosti morala da preda pre dve godine Karolini Voznjacki.

Bilo je mnogo navijača i stručnjaka koji su otpisali Serenu kao  pretnju na Gren Slemovima, pogotovo nakon ranih ispadanja na Australien i Frenč Openu,  sada će biti primorani da povuku svoje izjave; Serena se vratila nazad i više je motivisana nego ikada .