Povratak Nikole Ćaćića, početak od nule

Srpski teniser Nikola Ćaćić nalazi se u Meridi (Meksiko) gde u teniskom centru “Credito Real” vredno trenira sa teniskim trenerom Albertom Kastelanijem za svoj povratak na teniske terene nakon godinu dana pauze. Nikola je zbog povrede kolena morao na operaciju, ali je sada povreda iza njega i nada se da je spreman da se vrati i počne od nule.
Nikola Cacic Merida (Meksiko) 2015 1

Ćaćić je krajem avgusta 2014. godine osvojio titulu na turniru u Rumuniji (Brašov, $15.000), ali je nakon tog finalnog meča predao naredni meč koji je trebao da igra na čelendžeru, takođe u Rumuniji. Od tada pa sve do decembra meseca napravio je niz od šest poraza, i bilo je jasno da nešto nije uredu. Nikola je ove godine u aprilu mesecu morao na operaciju kolena, a oporavak je potrajao duže nego što se očekivalo. Zvanične pripreme nakon povrede Ćaćić je započeo u Beogradu početkom septembra u Teniskom Klubu “Đukić” gde je dva meseca radio sa Petrom Đukićem, bivšim teniserom, a sadašnjim trenerom.

“Operisao sam koleno u aprilu, ali je oporavak trajao duže nego što se očekivalo. Treniram već skoro četiri meseca i nadam se da ću biti spreman za turnire koji se igraju u januaru. U Beogradu sam trenirao dva meseca sa Petrom Đukićem koji mi je dosta pomogao kao trener. Trenutno se nalazim u Meksiku gde radim pripreme sa Albertom Kastelanijem i ukupno ću biti 5 nedelja ovde, a nakon Meksika ću otiću u Ameriku na tri fjučersa. Posle toga još uvek nisam napravio tačan plan. U principu sam dovoljno spreman fizički i odmoran posle malo duže pauze. Kako će biti kada počnu turniri, to ćemo videti, ali ja se nadam najboljem” – napisao nam je Nikola u poruci.

Ćaćić je 7. decembra proslavio 25. rođendan. Najbolji plasman u karijeri mu je 281. mesto u singl konkurenciji, koji je ostvario nakon osvojene titule u Rumuniji (08.09.2014) i 240. mesto u dublu  (27.02.2012). Do sada je osvojio 3 titule u singlu iz 7 odigranih finala (dve na turnirima od 10.000$ i jednu na turniru od 15.000$) i 21 titulu u dublu od 32 finala koje je odigrao (19 – 10.000$ i 2 – 15.000$). Početak od nule znači da Nikola više nema renking na ATP listi ni u  jednoj konkurenciji, a na određenim turnirima može da iskoristi zaštićeni renking i da se direktno nađe u glavnom žrebu ukoliko mu je taj renking dovoljan za glavni žreb na osnovu drugih prijavljenih igrača. Ćaćić će nakon priprema u Meksiku otići u Ameriku, gde će odigrati tri turnira nagradnog fonda od 10.000$ (Plantejšen, Sanrajz i Veston). Prvi turnir igra se od 11. januara. Pored Nikole, u Meksiku se na pripremama nalazi i Denis Bejtulahi.