Povratak br.2: Katarina Jokić

Nakon nešto više od godinu dana odsustva,  još jedna srpska teniserka vratila se na teniske terene. Ove nedelje,  to je Katarina Jokić. 

Katarina-Jokic-m

Talentovana sedamnaestogodišnjakinja prvi put je pažnju na sebe skrenula sa nepunih petnaest godina,  kada je još 2013. izborila plasman u finale jednog ITF turnira. Tada je Jokićeva igrala pod zastavom Bosne i Hercegovine,  ali već naredne sezone,  igra pod zastavom Srbije.  Tokom 2013. i 2014. godine igrala je samo šest profesionalnih turnira. Ali, na svih šest stizala je do minimum četvrtfinala. Pored finala 2013. godine, igrala je još jedno polufinale, a godinu dana kasnije igrala je još jedno finale.  Ovaj put, Katarina je u njemu i slavila. Zanimljivo je da je na oba turnira igrala protiv iste protivnice,  Ive  Mekovec iz Hrvatske. Prvih pet turnira bili su 10k kategorije,  a poslednji 25k, na kom je iz kvalifikacija stigla do četvrtfinala.  Tada je već pokazala da je spremna za jače turnire,  kada je počela da pobeđuje top 300 i 400 teniserke.

2015. godine nastavila je sa jačim turnirima,  25k kategorije,  ali je povreda pete već na startu počela da joj pravi probleme. Nakon samo dva meseca igranja i četiri odigrana turnira,  Katarina je morala na podužu pauzu od tenisa.

Prema toga,  i u juniorskoj konkurenciji počela je da niže uspehe,  stigla do top 30, ali je zbog povrede sve to stalo.

Ipak, ove nedelje Jokićeva se vratila na terene i pokazuje igru kao da nije ni odsustvovala.

U kvalifikacijama za turnir 10k kategorije u Tučepi,  u Hrvatskoj,  protivnicama je propustila svega šest gemova.

U glavnom žrebu,  već u prvoj rundi savladala je 5. nositeljku Magdalenu Pantukovu iz Češke.  Nakon dva ipo sata borbe bilo je 5-7, 6-2, 6-3, za srpsku teniserku.  Naredna protivnica biće joj Kela Le Bian iz Francuske.