Povratak br. 1: Natalija Kostić

Nakon godinu ipo dana,  srpska teniserka Natalija Kostić vratila se na teniske terene.

Natalija Kostić, 15K ROVERTO 2013

Natalija je prestala sa igranjem tenisa krajem 2014. godine zbog problema sa jetrom. Tokom 2015. godine morala je na operaciju ciste na jetri,  i tek ovog meseca vratila se na terene.

Kao mesto ponovnog početka izabrala je Tunis i turnire u Hamametu.  Poput turnira u Antaliji. Šarm El Šeiku,  Heraklionu itd,  turniri se na ovim mestima održavaju skoro svake nedelje tokom godine i svi su 10k, odnosno fjučers kategorije. Oni služe teniserima i teniserkama koji nemaju sredstava da putuju po svetu i biraju turnire,  kao i za slabije rangirane,  ili teniserke bez ranga,  koje su u potrazi za iskustvom,  formom, mečevima,   bodovima,  ili se,  poput Natalije,  vraćaju na terene nakon pauze,  re nemaju rang,  pa moraju ispočetka da se probijaju na WTA listi.

Natalija je krenula sasvim solidno. Na prvom turniru iz kvalifikacija je stigla do osmine finala,  gde je od nje bila bolja 342. teniserka sveta Valentini Gramatikopulo iz Grčke. Na narednom turniru ušla je direktno u glavni žreb i plasirala se u četvrtfinale,  gde je od nje bila bolja 6. nositeljka Angelika Morateli iz Nemačke. Ove nedelje je ponovo iz kvalifikacija stigla do osmine finala gde je čeka meč protiv Mirabele Njoze iz Velike Britanije.