Povratak Ane Čakvetadze?

Nekada noćna mora Jelene Janković, protiv koje srpska teniserka ima izrazito negativan skor 3-7 i 5. igračica na svetu septembra 2007. godine, planira da se vrati na teren u januaru iduće godine. Ona nije igrala još od Vimbldona a kao glavni razlo se navodio problem sa vrtoglavicom.

Međutim, Anin pad, sada već na 239. mesto WTA liste je više vezan za traumu koja je nastala kao posledica pljačke koju je preživela samo par meseci pošto je beležila najbolje rezultate u karijeri. Ana je tada osvojila Sinsinati i Stenford, igrala polufinala San Dijega i USopena, na kraju  na završnom turniru. U toj pljački Ani je ukradeno 260.000. dolara i druge dragocenosti ali je veći problem bio što je pretučen njen otac a kažu da i ona nije bila pošteđena.

Njen otac je prvi put ovih dana govorio o detaljima pljačke posle koje je morao da ide na dve operacije ramena i rekao da Ana i danas ima traume, nesanice i da se često budi u vreme kada se pljačka dogodila. Takođe tvrdi da su uhapšeni pogrešni ljudi a da su pravi pljačkaši pod zaštitom policije. To je verovatno bio i razlog što se Ana kandidovala na izborima ali nije imala uspeha kao Safin, jer njena partija nije prešla cenzus.

24-godišnja Ana  je zadnjih nekoliko godina bezuspešno pokušavala da se vrati u formu u kakvoj je nekada bila ali joj to nije polazilo za rukom, što je negde i logično jer je i pre važila za vrlo emotivnu teniserku, koja nije marila ni da zaplače kada joj ne ide na terenu. Valjda će ovaj put imati više uspeha.