Posle velike drame Viktor u 3. kolu

viktorNakon velikog preokreta i propuštene meč lopte Viktor Troicki plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa pošto je savladao Danijela Himeno-Travera sa 3:2, po setovima 4:6, 7:6 (7:4), 6:0, 6:7 (7:9), 6:4 nakon tri sata i 5 minuta igre.

Srpski teniser već u prvom gemu je napravio brejk iskoristivši četvrtu brejk šansu, a zatim ga je overio bez izgubljenog poena za 2:0.  Imao je srpski teniser u petom gemu još jednu brejk loptu i priliku da praktično završi prvi set, ali Himeno-Traver je uspeo da smanji na 3:2. Do prvih brejk lopti na meču Španac je došao u osmom gemu. Viktor je prvu spasao, ali drugi nije i Himeno-Traver je izjednačio na 4:4. U osmom gemu kao da se poptuno raspala igra srpskog tenisera. Himeno-Traver osvojio je osam vezanih poena i došao  do vođstva od 5:4 i 0:30 na servis Troickog. Srpski teniser je spasao prvu set loptu, ali Španac je stigao do još jedne koju je pretvorio u 6:4.

Iizgledalo je da će se Viktor vratiti padovima i oscilacijama, i nije ih bilo do polovine seta: agresivno je krenuo da igra u nastavku, vezao je dva brejka, a pri servisu je gubio samo po poen za 4:0. Posle se vratio oprobanom srpskom receptu da se sve prokocka: uzvratio je Traver istom merom, do izjednačenja je došao brejkom bez izgubljenog poena, a u vođstvo je prešao na isti način. Ipak, Troicki je uspeo da dođe do taj-brejka, bilo je neizvesno do 4:4, kada je srpski teniser vezao tri poena za izjednačenje u setovima.

Baš kao i u prva dva, Troicki je i treći set počeo brejkom. Pre toga dobio je svoj servis gem što je značilo da ima prednost od 2:0. U nastavku seta Troicki je pokazao da je naučio lekciju iz prva dva. Nije pao i uspeo je da dobije set sa ubedljivih 6:0.

Sledeći set je vratio neizvesnost; u osmom gemu je Viktor brejkom došao do 5:3, ali je umesto servisa za pobedu viđena nova neizvesnost, revanširao mu se Traver, i još po jednom su oduzimali servis jedan drugom i ušlo se u taj-brejk. Niko nije dolazio do osetnije prednosti, prvi je set loptu propustio Španac, ali nije to kaznio Viktor jer nije realizovao meč loptu, Traver je zatim izjednačio i izborio peti set.

U poslednjem, petom setu Viktor je u petom gemu oduzeo servis Špancu bez izgubljenog poena, ali mu je  odgovorio kasnije Traver za izjednačenje i 4:4. Ipak, srpski teniser je ponovo oduzeo servis svom protivniku u narednom gemu i došao do prilike da servira za meč odmah potom. Lako i brzo, Viktor je izborio tri meč lopte, ali je Himeno-Traver uspeo da odbrani prve dve, noi ne i treću, pa je srpski teniser došao do plasmana u treće kolo.

U narednom kolu, Viktora očekuje duel sa Marinom Čilićem iz Hrvatske, koji je pobedio Australijanca Nika Kirgiosa sa 6:4, 6:2, 6:2.