Posle tri sata velike borbe Novak savladao Čilića

Teže nego u prethodne dve runde, Novak Đoković zabeležio je i treću pobedu na ovogodišnjem Rolan Garosu. U meču 3. kola, posle velike drame i više od tri sata provedena na terenu, Novak Đoković savladao je Hrvata Marina Čilića sa 6-3, 6-2, 6-7, 6-4. Naredni protivnik biće mu pobednik meča Conga – Janovič.

Hrvat je bolje otvorio meč i prvi je stigao do brejka i prednosti od 3-1. U tim momentima Čilić je bio mnogo agresivniji od Đokovića, kako na servisu, tako i na riternu. Novak uspeva da se stabilizuje, vraća brejk zaostatka i poravnjava na 3-3. Međutim, tu nije bio kraj drame. Čilić je u sedmom gemu imao brejk loptu koju je Novak uspeo da spasi i dođe do 4-3. Novi brejk srpskog asa u osmom gemu, a posle i osvajanje petog uzastopnog gema donelo mu je prvi set sa 6-3.

Novak 2014 RGDrugi set trajao je samo 38 minuta i tu se od početka znalo ko će ga dobiti. Novak je delovao mnogo bolje od Hrvata na terenu, što potvrđuje i rezultat drugog dela 6-2. Srpski teniser je napravio dva brejka, u trećem i sedmom gemu, a iskoristio je tek četvrtu set loptu. 

Treći set bio je najuzbudljiviji i tu smo videli dosta preokreta. Prvo Novak nije iskoristio čak tri brejk lopte u prvom gemu, a potom još dve u trećem gemu. To je kaznio Hrvat koji prvi stiže do brejka u ovom setu za 4-2. Ali, Nole već u sledećem gemu pravi ribrejk, a potom poravnjava rezultat na 4-4. Čilić je lako došao do 5-4, a poveo je i sa 6-5 i u tom gemu je propustio set loptu. Taj-brejk je Marin odigrao maestralno, sve poene na svoj servis je dobio, a bila su mu potrebna samo dva mini-brejka za osvajanje taj-brejka 7-2, a ujedno i trećeg seta.

Četvrti set obilovao je brejk prilikama na obe strane. U takvim okolnostima bolje se snašao Đoković koji je prvi stigao do brejka i prednosti od 3-0. U tom trećem gemu, Čilić je imao 0-40, ali nije napravio brejk. Međutim, u četvrtom gemu na servisu Hrvata, Nole stiže do tri brejk lopte, ali nijednu ne koristi pa Čilić stiže do prvog gema u četvrtom setu. Novak u nastavku opet ne kositi brejk prilike, što kažnjava Čilić i vraća brejk zaostatka. Ipak, Nole uspeva da u devetom gemu sačuva svoj servis, a na servisu Čilića dođe do meč lopte koju je odmah iskoristio i došao do trijumfa.