Posle kiše….

Teško je reći kako bi se meč odvijao, da su ostali vremenski uslovi kakvi su bili u subotu. Vrlo verovatno bi se Novak prilagodio vetru i našao načina da stigne do pobede, ali to bi verovatno bilo znantno teže nego danas. Danas je bilo onako kako smo priželjkivali i kako je normalno, kada igraju Novak i David, na GS turniru i to na betonu. Novak je danas dobio meč kao i sve ostale pre toga sa nulom, ali se mora računati i jučerašnji dan pa je konačno, 2-6 6-1 6-4 6-2.

Sve je rešeno u drugom setu. Iako smo malo strahovali posle vraćenog brejka sa početka trećeg seta, ipak je u tom drugom sve došlo na svoje. Novak je odigrao fantastičan set, imao odgovore na sve moguće akcije protivnika, bilo da su one defanzivne ili ofanzivne, osvojio par neverovatnih poena iz kontri, koje su uglavnom išle na kontru protivnika i jednostavno razoružao Španca.

Novak je Ferera spsutio an zemlju, podsetio ga sa kim igra i kako je prolazio do sada sa njim u sličnim situacijama. Tako je polako nestajala energija, koja je krasila Ferera u prvom setu, delom zbog nemoći a malo i zbog umora, jer je Španac sa 30 godina proveo podosta vremena na terenu, a i Novak je doprineo tome, jer se Ferer iz petnih žila trudio da stigne svaku loptu i što duže ostane u poenu.

To je posebno došlo do izražaja u četvrtom setu, koji je Ferer počeo sa četiri nekaraktereistične greške iz forhenda, kada je bilo jasno da od preokreta neće biti ništa. Dakle, ako ne računamo pretpljeni brejk, za Novaka na 2-1 u trećem setu, iako je imao naizgled sigurnih 40-15, sve ostalo je bilo u znaku i dominaciji Novaka Đokovića. Prednost je ipak vraćena u sedmom gemu, i od tada Novak nije imao problema na svoj servis.

Novak je tako stigao do svog četvrtog finala na US openu, trećeg uzastopnog i još jednog koji će se igrati u ponedeljak. Tako USO, ako ne računamo titule, postaje najuspešniji Novakov turnir, na kojem  od 2007. godine nije izgubio od tenisera, koji se ne zovu Federer ili Nadal. Treba očekivati da će i sutra od 22h biti tako, mada je Marej nikada ozbiljniji kao protivnik, ali je to bio i u Melburnu, pa ništa.